POETISK MUSIK

LAS CIGÜEÑAS DE ALCALÁ Y UN POEMA EN EL ACUARIO

CARÁTULA

 

Christian Muñoz, låtskrivare och poet spelar tillsammans med flamencos gitarrist Emil Pernblad sångerna ”Las cigüeñas de Alcalá” (Alcalás Storkar) och ”Como un río por Madrid” (Som en flod genom Madrid) de två första singlar från ”Las cigüeñas de Alcalá y un poema en el acuario” (Alcalás Storkar och en dikt i akvariet), en samling av sånger och poesi inspirerade i Alcalá de Henares och Madrid.

Radio Alcalá har producerat de två videos som är gjorda med bilder av Modesto Quijada och Alberto Cerezo (som ansvarar för omslaget av skivan). Dessutom kommer Pilar Navios fotografier. Tre artister som verkar i Alcalá de Henares, en stad  i regionen Madrid, som har ungefär 200 000 invånare. Dess historiska centrum har upptagits på Unescos världsarvlista. Stadens romerska namn var Complutum.

Miguel de Cervantes Saavedra, föddes den 29 september 1547 i Alcalá de Henares. Han skev det odödliga verket Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha (1605 och 1615).

Trubaduren och journalisten Christian Muñoz, som har bott i Alcalá de Henares, är ursprungligen från Chile, men är bosatt i Sverige. Emil Pernblad är en svensk flamencogitarrist med ”ett varmt och fylligt spel”. Han har varit verksam som gitarrist och pedagog i Sevilla.

För Radio Alcalá (http://www.radioalcala.net/) ansvarar Pedro Enrique Gómez.

Lyssna och se på ”Las cigüeñas de Alcalá”och ”Como un río por Madrid” här:

http://www.youtube.com/watch?v=vkrkAsXY_I8

http://www.youtube.com/watch?v=hc0sisekmL0

 

Med poetiska hälsningar,

 

Christianlogo

CONTRATAPA

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>